Alla inlägg under december 2014

Av Maria Ahlby - 7 december 2014 21:32

Super mysig söndag nr 2. Älskade ungen har härjar som bara den trots lite av förkylnings prylar kvar. Har fått "lite" ordning i hallen och surterat bort massa kläder prylar och saker som inte behöver vara där. Tex. Ett spännande, en för liten Dogge sko, 3st kabelstumpar. Osv. I min hall finns allt. Bara det kommer in genom dörren så släpps det i hallen.
Jag borde inte ha tillgång till en hall. O så har jag fått upp alla schalar och halsdukar på sin nya plats. Nu fattas bara ett sko ställ till mej och ett till Dogge. Och en egen klädhängare till sork också i lagom höjd.

Sagostund.
Det var en gång 2hjältar som sadlade upp och gav sig ut på äventyr. Dom skulle rädda den hjälplösa fagra prinsessan. Prinsessan hade sovigt inlåst i den gula lådan på golvet hela natten. Öm och ynklig mötes hon upp av dem tappra hjältarna som inom kort hade fått ut prinsessan ur lådan. På sina kraftfulla springare förde dem nu hem den vackra men akk så slitna prinsessan till sitt slot. Väl framme bjöds det på underhållning av den snurriga Doris. Magen kurrade på både hjältarna och prinsessa. så de begavsig mot brunnen för att söka föda. Mätta nöjda och glada sökte dom nu skyd för kvällens mörker. Vid järnvägen fanns det både värme och elektricitet. Tätt intill varandra av njöts kvällen och så levde dom lyckliga i alla sina dagar.

Av Maria Ahlby - 6 december 2014 22:42

När tuffaste coolaste 17åriga sorken kläckte ur att det bästa känslan som finns är att vara NY KÄR. Jag log och tänkte för mej själv. Va fint, va fint att han kan känna så och sätta ord på det. Någon som i vanliga fall absolut inte visar någon fort av mjukhet. Inte en uns av ömhet. Jag älskar mitt jobb! Att få följa dessa vilsna sökande tonåringar genom den period i livet som formar dom som mest.

Ja jag kan inte säga emot honom häller. Härligare känsla en ny kär kan man ha svårt att hitta. Ny kär /förälskad är en sak. Men kan man inte hitta vardagens njutning är det dömt att misslyckas. Ta hand om varandra. Visa uppskattning, ömhet, små men genomtänka handlingar. Ta varandra för givet men på rätt sätt. Vara ärlig och öppen det är ett tecken på trygghet. Njut av varandras brister istället för att reta sig på dem. Du lever bara detta liv en gång så se till att göra det på ditt bästa sätt.

Bak med axlarna, magen skall ALLTID vara 30%spänd. Sträck på dej. Ta någon cm längre steg när du går. Andas med magen. In med rumpan svanka kan du göra sen när du har kropp som pallar det. PUSS

Av Maria Ahlby - 6 december 2014 21:43

Längtar efter sommaren. Längtar efter värmen och mina fina klänningar. Längtar efter varma kvällar med massa goda vänner. Just nu ligger jag nerbäddad i stort tom säng med förkylning och feber.

Gårdagen avslutades bra och denna dag började bra. Många långa timmer av väntan innan det var dags för det efterlängtade besöker på våran kompis gård. Kor kavlar robot foder mer kor mjölk TRAKTOR hjälpa till och så lite mer kor

Mjukt varm och välsmakande sen lämnade vi gården för hemfärd. Choklad pannkakor för att lyxa till lördagen. Sen ner i badet innan soffmys.

Av Maria Ahlby - 5 december 2014 22:47

ne men vi hade ju inget att göra idag. Men både katten o lina kom förbi. Men Dogge väntade förbrilt då middagsgästen.
Hu vilken lång och pipig dag det blev när febern inte riktigt varit borta. Glad busig , trött o pipig , glad busig och har det varit hela dagen.
Tillslut somnade han i min säng. Vaknade 5min innan kvällsmaten. Ingen bra kombo.... Tårar pip och svid innan han kom igång och hade roligt med massa bus och trix.

Att vissa sig sårbar är ett täcken på trygghet och tillit. Att bara öppna och släppa in lite kan göra stor skillnad.

MED DESSA METODER KOMMER JAG DIT JAG VILL.
? dansa istället för att brottas
? " psykologisk judo"
? undvik rättningsreflexen, konfrontationer och för mycket frågor och svar
? var en resurs, inte en expert
? fokusera inte på lösningar för fort
? undvik oombedda råd
? be om lov
? undvik att klandra, skuldbelägga och kritisera


Våga tro på förändring, det är din tur nu.

Av Maria Ahlby - 4 december 2014 23:32

att få visa uppskattning till någon är skön känsla. Ännu bättre är det när man själv får uppskattning mer eller mindre häld över sig.
Ärligt korrekt och tydligt reder vi ut saker och ting. Tunga ord kan lätt såra om man inte serverar dom på ett fat av empati.
Det är inga problem att vara ärlig, men ärlighet kan ges på olika vis. Genom att bemöta reaktionen på din ärlighet med empati och förståelse så visar du på att det du säger är inte för att såra. Möter du där emot upp reaktionen på din ärlighet med försvar, kritik eller rentav nonchalans då har du startat ett krig. Det är viktigt för mej att mina mot/med spelare förstår mitt regelverk när det gäller empati, förståelse, acceptans och tydlighet. Som sagt det är mina regler och jag begär absolut inte att någon skall följa dem. Men jag vill gärna bli förstådd i min tanke.

Att passa in i min ram är inte så svårt om man är RÄTT. Men minsta lilla fel så blir det svårt. Som pepparkaksformar och pepparkaksdeg. Är inte formen hel jan du inte heller stansa ut en gubbe ur den. Jag vill inte, tycker inte jag borde, och kommer inte skära till det sista med kniven. Jag vill inte forma någon jag vill ha en hel gubbe från början.

Formjuten man levererade vaniljhjärtan och bullar. Små dryg ryktesbevarare mjuknade något av bränande salva.

Av Maria Ahlby - 3 december 2014 22:57

Fatta vinken, ta det som en man, bryt ihop och komigen. W du e fan en av dem bästa man kan ha i livet. Inte ofta och mycket sällan hörs vi av men ändå precis som om det var igår. Vi har en historia ihop, en historia som vi kan blicka tillbaka på och skratta gott, som när vi drog till skåneland. Eller botentorskarna. O så skall vi inte glömma våra värsta år som sambos. Du e fan fantastisk.

många många ord är skrivna. Många många ord är lästa. Fram och tillbaka. Tillbaka och fram. ÄNTLIGEN är jag färdig! Nästan så att jag blev lite (men bara lite) sugen på att plugga igen. Med största sannolikhet kommer jag ongra mej om jag ger mej in på det igen. Men den där göttiga känslan när allt var klart och kuväret lades på lådan. Fan va nice!

Rustad för krig gick jag och katten längst fram i fronten. Vi skulle vinna detta slaget. Med rusning och lands gav vi oss i kamp med den fruktade. Gång på gång fick vi försvara oss för att inte falla. Men till sist stod vi där, vi hade sagrat, slaget var vunnet och vi återvände till borgen för att fira kvällens kamp.

Tänk att så små saker kan göra sådan stor skillnad. Jag tänkte tanken, Sa det och det visade sig vara väldigt uppskattat. O du tack för Konsum besöket. Det gjorde skillnad resten av kvällen.
Små handlingar kan ge stor effekt på liten tid.

Mina rakastann sinua Dogge

Ifall någon känner för att visa mej EXTRA mycket uppskattning ;)

Av Maria Ahlby - 3 december 2014 08:50

billiga bloggar ballar ur busigt bra när bamse brädan busar baxar bullar på Ica.

Vad är skillnaden på art och ras. Alltså liksom kor... Eller hundar är ju olika raser. Vad heter pappa hästen? -kallblod. Nej fel. Han heter hingst. -ja men det viste jag ju. Vad heter mamma kon? -eeee rosa. Nja jo kanske eller så brukar man nog bara säga ko. Vad heter rådjurets pappan? -bock, eller nej det är ju geten. Ja fast det är rätt. Det heter rådjurs bock. Bra. Vad heter då mamma rådjur då? -vet inte. Hon heter get. -men det va ju ett rådjur.
Ja det är klurigt med alla djuren ibland.
Och soknar skall vi inte tala om. Ja kvällen va givande. Fruktansvärt roligt och skrattade så ja grät.

Landade på soffan först. Kalla handen och mina ömma lår. Mys pys och lugnet. L du satte fart på mina tankar och känslorna dansar salsa i huvet på mej igen. Tokigt, nyttigt och väldigt givande. Nu gasar jag iväg till gym. Målet känns långt bort idag. Men jag vet vart jag vill komma så jag kämpar vidare och tar i.

Allt du säger och gör påverkar din omgivning.

Längtar efter sommar kläderna nu

Av Maria Ahlby - 2 december 2014 12:50

godmorgon solstråle.
Sovit typ för lite. Fast sov skönt när jag väl sov.
Makrill Vasa och lite multi på de.
Tisdag : blodpudding,lingonsylt, råkostsallad, ett halvt äpple och knäckebröd

Blå bil mot visborg. Blå bil mötte lite rödvit bondbil. Hej hej!
Laddad som bara den dundrade jag in på favorit palatset. Uppvärmning helt okej. Första sätt, andra sätt. AJ! Dubbelsatan va ont de gjorde. Försöker mej på ett tredje sätt. O hej o hå de gick tamefan inte. Nehe bara att packa ihop och lämna i sorg.
Tänkte hälsa på den sjukaste vännen jag har för tillfället. Men ikke hon hävdar att hon är trött. Tokigt. Jaja tapetklistret och garn är inhandlat. Hem fixa dona ordna och härja. DET RINGER!!!! Tapetklistret över allt och inget svar inte.
Dubbelsatan IGEN. Missade malin...... Blä... Jaja jag bokar om 1års uppföljningen. Fatta redan ett år har gått. O jävlar va jag är bra. Är inte i mål med första största tänkta målet. Men jag är i mål med mycket annt. Så som att kunna springa. Eller att vara glad. Jag mår så mycket bättre nu än då. Tack till mej själv för att jag valt att sattsa på mej själv.

Snart mot jobb o Nisse jakt start. Spring din lille Nisse spring spring spring. Måste skriva klart också.

Ovido - Quiz & Flashcards