Alla inlägg under december 2014

Av Maria Ahlby - 21 december 2014 23:19

Vi vill tacka alla medverkande under episod 2014. Alla som kommit in tagit plats lämnat och gått. Vi vill tacka för alla intryck, uttryck och avtryck. Vi vill hälsa vissa av er välkomna tillbaka resten, ja ni kan hålla er på av stånd. Speciellt tack till T-gul, konsulten, pitbull och knasen. Ni är och var utvecklande i mitt 2014.
Ett år har snart passerat och då hålls det årsmöte. Genomgång av det som varit och önskemål om det som kamma skall. Just där började något nytt. Vänd blad och börja skriva nästa kapitel i boken om Mias liv.

Du tror du vet vad jag säger/skriver. Du kan aldrig gissa dej till det. Fråga så svarar jag. Men om du vågar fråga så måste du också våga höra svaret. Linda in, försköna eller lämna visa bitar utan för. Det är inte min melodi. Frågar du så får du höra sanningen, och bara sanningen och inget annat än sanningen.

Just nu. Ja just idag är jag stark just idag mår jag bra. Den där Kenta alltså.
Jag vill inte ändra på någon för att det skulle passa mej bättre så. För om det behöver ändras på då är det ju i te rätt från början. Om det inte är rätt från början varför skall man då satsa på det över huvudtaget. Om jag ville ha en form syd Karl. Då hade jag kunnat ta vem fan som helst. För att forma om är i get problem, men att hitta rätt från början. Ja risken finns att det skall kyssas många grodor innan man hittar galten.

Imorgon sista dagen med avkomman inan vi återses efter jul för att fira in det nya året ihop.

Av Maria Ahlby - 21 december 2014 19:28

Men på riktigt lägg av nu.
E jag finns på stammen du vill mej någe.

Alltså jag tänker så som att varför gnäller alla om att det är så stressigt inför julen. Allt skall inhandlas och allt skall göras när ingen är med, iallafall inte den du skall handla klappar till. Sen måste man städa, piffa, ordna och dona. O för fan glöm inte SKINKAN. Julgodis skall bakas och rimmen skall skrivas. Satan där brände vi knäcken. Vi lägger massa pengar på julklappar som ingen önskar sig, många gånger försöker vi bara stilla våran egna dåliga samvete genom att ge bort skit rent ut sagt. För att sedan kunna säga att du fick i alla fall julklappar av mej. Inkompetenta Svensson töntar. I alla panik ler vi och säger o va fridfullt med julen. O eller hur. Panik vart finns det gran jävlar att köpa eller vems skog skall plundras i år? Julen är ju så lugn och fridfull. Skit på dej.... Julen är ett enda stort jävla helvete. Sönder stressade föräldrar som lackar ur på barnen som inte förstår vad dom gjort för fel. Alltid gråter någon på julen och det finns alltid den där stakars som önskar ha varit någon annan stans. Själv skiter jag i allt i år. Inte en enda julklapp är köpt, inte ett enda granbarr finns i mitt hem. Jo vist är staken i fönstret men det är dock det enda också. Hag tänker ägna den 24/12 2014 åt att älska mina nära och kära. Min familj är viktig och det är det enda jag kan önska mej. Att jag och min familj har en lugn trevlig och minnesvärd dag.

O du alla råttor dansar inte på bordet när katten är borta

Ps. Det kommer mer dokumentation angående denna "fridfulla" högtid

Av Maria Ahlby - 20 december 2014 22:41


I'm back again
I know y'all missed me
I'm so so sick
Can't handle it
Yeah I talk shit
Just deal with it
You can try and try you can't beat me
So I'll cash my checks and place my bets
And hope I'll always win
Even if I don't I'm fucked because
I live a life of sin
But it's alright
I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
'Cause I can
You know I'm rare
You stop and stare
You think I care
I don't
You talk real loud
But you aint saying nothing cool
I could fit your whole house in my swimming pool
My life's a fantasy
That you're not smart enough to even dream
My ice is making me freeze
You can try and try you can't beat me
I'll do what I want
'Cause I can

NY UPPTÄCKT! Konstaterande.
Det är inte dej det är fel på (klyschigt värre) men det är fan inge fel på mej häller. Det handlar inte om att söka pusselbitar passar ihop. Det handlar inte häller om att allt skall passa i ramen. Det handlar om något mjuk, något varmt, någon ömt och sårbart. Alla lika alla unika den är ni väll med på vid det här laget. MEEEEEN (det finns alltid ett men) alla som är lika och unika passar inte ihop. Likväl som unikt lika kan passa bra ihop. Om du vänder på saker och ting så kan det funka bättre. Alla framgångar bärs av motgångar. För att kunna känna lycka måste du ha upplevt förtvivlan. Jag vill våga kampa för min rätt att må bra. Mitt första och största hinder är muren som stänger dej ute. Du gör ett bra jobb att plocka ner den bit för bit får din sida. Jag kämpar som ett djur på andra sida för att ta mej igenom, under eller över.
Modet gör mej trygg, modet gör mej stark.

Av Maria Ahlby - 20 december 2014 14:11

Denna dag kunde inte ha börjat bättre. Vaknade av värme och närhet, mys gos och ömhet. Sen upp och iväg för att fortsätta i samma positiva energirika anda som jag vaknade med. Satt i bilen och tänkte för mej skäjv. Inte för att värka negativ eller så men efter en då bra start på dagen kan det omöjligt bli bättre. O sa på dubbelstandard va rätt jag hade. När jag väl kommer in till gymmet märker jag att gym skorna är kvar hemma. Fan fan fan. Jaja bara o köra utan. Tim e full av energi som snabt går mej på humör igen. Kort pass sen ut mot norr för att hänga med mor far o son.

Jag har en olustig känsla i hela kroppen vet i tusan vad det beror på men någe tokigt är det. Jag analyserar vänder vriden men har ännu inte hittat svaret. Jag klurar på om det kan vara ett invant betejende, men hag vill inte att jag skall funka så. Om det nu är som jag misstänker så tycker jag att jag borde ju kunna bryta det betejendet. Varför känner ja så här. Vilka/vilket behov är inte tillgodosett? Vart finns lösningen? Varför har jag inget tålamod?

Betong är Ballare än Cement

Av Maria Ahlby - 19 december 2014 23:02

varför är jag här och inte där. Varför orkar fast orken tagit slut. Varför står jag när jag vill ligga. Varför tänker ja så mycket när jag ändå inte kommer fram till något.

Dagens sanning. Rätt skall vara rätt annars blir det fel och då blir det tamefan inte rätt.

Kraft på besök många frågor fick svar. Kraftigt på slag när berörd medmänniska rörde sig i huset. Likasinnade vänner jobbar med samma värktygen som jag. Psykologi är en finurlig påkonst.
Kalas kvällen fylldes med konst på maxad nivå. Konsten är inte att slutföra, utan att börja. Vart börjar man, hur börjar man. Hur kort är ett sträck innan det blir en prick? Hur mörkt är det innan det blir svart?
Snart hem mot idet för att mötas av.... Ja det återstår att se.

Imorgon är det hem hämtning av min minimi. Kanske en myskväll på schemat och lite popcorn. Super hjälparen får bestämma hur vi skall göra. All makt åt Dogge min befriare.

Av Maria Ahlby - 18 december 2014 22:40

tanken var jul städning handlingen blev något helt annat.

Kurr Kurr, magen vrålar efter föda och katten jamade ikapp. Björnen blev in ringd och det var ett faktum. Lådan på torget skulle besökas. Vi lomade iväg för att byta pengar mot mat. Pifff och puff i holken hade NOLL koll och vi kan ju säga att dom gjorde bort sig lite. Men jaja jag klagar inte , tackar mår gott och lever vidare denna dag. Foderluckan fylldes och kaffi tarmens abstinens stillades innan det var dags att besöka den årliga marschen på den kyliga arenan. Efter den uppenbart efterlängtade vinsten för knotten vandrade vi tillbaka till högkvarteret. Ännu mer tankar på den där städningen fick med att ta tag i den extremt äckliga fläkten. O fy fan. Det var inte längesedan jag gjorde rent den sist men dra va äckligt. BLÄÄÄ! Sen vände jag norr ut. Ja eller mot mitten i alla fall. Prata L och prata M. Hämta D och hem o laga mat. Nja jo jag åt upp det. Känslostorm när det ramlade över mej att julafton snart är här och jag kommer sakna min valp som bara den när den dagen är här.
Efter lång väntan kom äntligen våran kompis. Mycket tracktor prat och film tittande. Nu ligger liten och jag i lådan för att ladda upp batterierna inför morgondagens jobb. Liten jobbar och sedan mot Slite för övernattning. Jag jobbar och sedan mot idet för övernattning. Alla nöjda och glada och ingen kom till skada.

Naaa hjärtat jag finns i chatten

Av Maria Ahlby - 17 december 2014 23:40

ibland är det lättare sagt än gjort.
Ibland är det lättare gjort än sagt.
Men idag blir det inte mer än vad det blev men det blev ju bra ändå.

Av Maria Ahlby - 17 december 2014 05:19

gjort är gjort - En avlossad kula kommer inte att vända.

Allt jag känner tycker och tänker grundar sig i mina behov och mina önskningar om hur livat skall te sig.
Jag använder aldrig DU form i någon negativ utpekning så som -Du borde, Du har inte osv. För jag kan inte säga vad du borde eller inte borde för kan känner inte dina behov. Men jag använder JAG FORM. Jag vill, Jag önskar, jag tycker. På så vis vill jag få fram mina önskningar om att tillgodose mina behov. Det är skapligt av väpna de att lägga det i JAG form. Börjar jag med DU och förljer upp det med något utlägg av vad jag tycker att du borde ha gjort så har jag redan ställt upp hela försvaret redo för krig också. Men om jag visar min andra sida och säger jag önskar att, så ger jag dej bara alla möjligheter till att lyckas möta mitt behov.
Ord och handling är 2 helt olika saker med dom kommer oftast tillsammans.

TA AVSVAR FÖR DINA HANDLINGAR KÖTTHUVUD !

Du kan inte säga något till någon och sen bara lämna och gå.
Hur du uttrycker dej påverkar mitt val hur jag tar till mej det. Låter du sur bitter och tvär så kommer jag uppfatta dej som sur bitter och tvär. Även i. Det bara är ett uttryck. Oj detta spinner vi vidare på. Sur bitter och tvär alltså. Vad grundar det sig i då? Jag tror inte på att vi människor har "bara" invanda betejende . ALLT GRUNDAR SIG I BEHOV. Vad är dina otillgodosedda behov som gör att du fräser som en aggressiv pungråtta mellan varven. Vad är det som du inte är nöjd med i dej själv. Vilka behov har du ännu inte identifierat. Och hur kan du hitta den.

Jag borde skriva en bok om allt som snurrar i mitt huvud. Har jag fattat detta rätt? Eller gör jag det till min egna sanning? Kan jag göra så? Klart som fan att jag kan det är ju min blogg och mina ord. Jag citerar- om du tycker att saker jag skriver om eller ord jag väljer är stöta de på något vis så finns det en lätt lösning på det. GÖR VALET ATT INTE LÄSA.

Jag är rädd men inte för livet eller döden.

Ovido - Quiz & Flashcards