Alla inlägg under juni 2014

Av Maria Ahlby - 6 juni 2014 10:05

Jag är varken fördomsfull eller ytlig.
Det är insidan som räknas.

Jo men vist, ohoj!

Ja vist låter det bra att säga så. Men är det så då.? NE, men vi vill nog gärna tro att vi är så perfekta med varken fördomar eller ytlighet gent emot våra medmänniskor.
Vi agerar reklampelare åt oss själv allihopa. Hon sminkar sig innan hon går utanför dörren. Varför? Jo för att visa upp den bästa sidan så klart. O det är inte för att hon säger att hon skiter i vad folk tycker, utan för att det ju just det hon gör. Hon bryr sig vad folk tycker och hon behöver få den bekräftelsen. Hon vill att folk skall tycka om att se på henne. Det är lika mycket han som gör så. Fixar frillan en extra gång eller pustrar extra på bilen osv. Ja ni förstår nog vad jag menar.
Men det är viktigt. Inte fan köper man en bil som man inte sätt bara för att säljaren säger att det är super bra. Vi marknadsför oss själv både för andra människor men även för våran egen känslas skull. Det är utsidan som ger insidan en chans.
Många gånger väljer jag bort vissa människor i vissa samanhang för att jag helt enkelt inte tycker dom är snygga nog. (Bör jag hängas för det?)
Istället för att dömma och pek på mej nu så tänk på att när pekar på mej så pekar resten av fingrarna mot dej själv. Hur väljer du igentligen? Är du bättre en andra i dina val?

En egotrippad selfie drottning med kött på tallriken och en attityd i handskfacket.

Av Maria Ahlby - 4 juni 2014 23:14

För fan sträck på dej du vet att du är bra och att du är den som gjort rätt.
Självömkande och lilla JAGet kan du skippa. Det klär dej inte. Visa ditt stola vackra och säkra stora JAG. Alla vet att du egentligen inte är någon mes någon lite grå mus. Offerkoftan passar inte dej. Klä av dej naken och va stolt över dina bedrifter och framgångar du skördat genom livet. Vist har du långt kvar av livets resa men varför vänta med att nå toppen på lyckans berg när du ändå inte har mer en några få steg kvar.

Liten stjärna har fallit och landat vid min sida. Ja smeker ömt över kinden och känner tillhörighet och kärlek. Äkta kärlek och krav lösa ömhetstecken. Du är mitt liv och kommer alltid vara Nr1 i min värld. Vår värld, våran perfekta värld. Du och jag D. DU&JA

Av Maria Ahlby - 4 juni 2014 19:40

Ibland finns det stunder som kan kännas tokiga fast man vet inte varför. Jag tror att andra människor ibland kan uppfatta mej som kaksig och dryg. KOREKT uppfattat. Jag vill att mina människor skall må bra. Men övrigt folk kan dra åt helvete. Fatta att allt du gör får konsikvenser på gott och ont. Det finns en på följd , ett nästa steg, ett resultat av allt du gör. Tänk efter före du handlar. Kan du fixa och hantera det som det leder till. Dricker du alkohol blir du berusad, har du oskyddad sex kan du bli förälder, har du valt att lämna så kan man inte alltid vända tillbaka.
Jag gör ett aktivt val att inte ongra mej, inte vända och inte bry mej. Kag vill ha en lugn och trygg stund i mitt liv nu. Så snälla snälla snälla stå för fan inte ivägen för mej när jag far fram mot mitt mål.
Känslor Behov Handling och konsikvenser.

JAG KAN INTE HITTA KATTEN!

Av Maria Ahlby - 3 juni 2014 23:36

Det gjorde mej glad, du gjorde mej glad. Du är inte som andra inte.

Jag har lärt mej att ta ett steg tillbaka och tänka efter. måste analysera mera när det gäller mej själv. Jag vet att jag gör rätt när jag följer mitt hjärta och min magkänsla. Huvet hänger inte alltid med eller så snurrar det för fort. Det är ett konstaterande jag inte har tagit ställning till ännu. Jag vet att jag är rätt, rätt på rätt plats i nuet. Mitt stora JAG är ännu större o starkare nu än någon sin tidigare. Om någon skulle vilja krossa mej nu får den nog både till kalla en arme och atombomber. Båda fötterna stadigt på jorden öppen famn och blicken mot himlavalvet.
ALLA LIKA - ALLA UNIKA
Jag kan klättra över den mur som skiljer oss åt men frågan är om du är beredd att fånga mej på andra sidan. Sträcka ut din han och välkomna mej till en gemensam tillvaro. Ärlighet , äkthet och tydlighet är ledord i mitt liv och allt jag gör gör jag för att tillgodose mina behov. Ingen annans utan bara mina behov.

JAG KAN OM JAG VILL
JAG VILL SÅ DÅ KAN JAG

Av Maria Ahlby - 2 juni 2014 23:01

En ljummen sommar eftermiddag anlände denna nya kollegan till jobbet. Hon klev ur bilen med ett själv säkert kroppsspråk såg sig omkring och vi viste att nu, nu blir ordning på stället. Hon hade varit här förut och hjälpt till. Hon viste vad som skulle göras och kunde förmodligen göra det i total mörker om då behövdes. Vi höll oss på avstånd och lät henne ta första steget till kontakt. Henne vill inge trampa på tårna.
När vi väl kom igång märkte man snabt att hon började bli varm i kläderna och allt gick på invanda rutiner fast än att det var länge sedan sist. Beundransvärt arbete som är svår slaget. Vi tackar för denna gång om hälsar henne välkommet åter.




Ingen kan göra det jag gör. Ingen kan ta dej på samma vis som jag. Ingen kan förstå mina tankar och det är rätt skönt. Jag gillar det/dej och mej själv

Av Maria Ahlby - 2 juni 2014 01:12

När du känner dej bra. Du vill gör något men vet inte vadför. Kroppen känns het o dina känslor dom brinner. Livet är ett spel och det känns som du vet att du vinner. Ja låt mej säga hur vi gör. Jobb eller fest eller bara på humör i kör. Vi klär av oss nakna. Klä av dej naken, slit av dej kläderna o dansa min vän, klä av dej naken du är het o kokar över min vän. Klä av
dej naken. Hur du än ser ut är det mer än okej. Hur du än ser ut är det mer än okej kasta dina kläder o sej . Kliva dej naken min vän.

Blir det pinsamt tyst. Klä av dej naken DE VET DU!

Av Maria Ahlby - 1 juni 2014 20:32

Om du bara viste vad jag viste så hade du vetat varför jorden snurrar och vi står still.

TACK!
Tack för att mötet
Tack för känslan
Tack för stunden
Tack för att du är som du är
Tack för kravlösheten
Tack för bekräftelsen
Tack tack tack o åter igen ett tack för att jag kan känna mej lugn trygg och som mej själv.

Vissa människor är bra o visa är bättre men VI är inte som dom andra du är du o jag är jag och det är tamefan ingen annan som är.

Nu går livet vidare o jag med det. En fot på jodens yta och den andra är på väg framåt. Du är en del av Historian o Historian lär vi oss något av.

- man skall lämna det bakomflutna framför sig ;)

Ovido - Quiz & Flashcards